Verifierad av Marianne Poulsen

Certifierad Produktspecialist och kostrådgivare

Nupo och middag - Hur och hur mycket?
Viktminskning

Nupo och middag - Hur och hur mycket?

Många väljer att kombinera Nupo Diet och middag med deras familj - anledningen till detta varierar. Med detta i åtanke så behöver du vara säker på att du får ut det mesta möjliga från dina ansträngningar.

Sex portioner per dag - Middag eller ingen middag.

Vi rekommenderar att du äter sex Nupo Diet Shakes varje dag oavsett om du äter middag eller inte. Detta är för att Nupo Diet har designats och optimerats för att ersätta din hela dagliga diet, inte bara en del av det. Kombinationen av näringsämnen är därför optimal så att du kan inta alla sex shakes varje dag, oavsett om du väljer våra soppor, shakes eller gröt. Det är nästan omöjligt att ersätta näringsämnena i en eller två shakes med näringsämnena som du kan få från en måltid. Detta betyder att du kommer missa några viktiga näringsämnen som täcker din kropps behov. Om du inte får den optimala kombinationen av näringsämnen under din viktminskning så kommer din viktminskning bestå mer av protein och vätskor istället för fett. Detta betyder att du, på vissa sätt, kan uppleva att du snabbt går upp i vikt igen, och att du även förlorar muskelmassa vilket tidigare hade hjälpt dig att förbränna mer kalorier. Därför ska du få i dig; sex shakes per dag - oavsett om du äter Nupo och normal middag tillsammans eller inte. Det är bättre att äta de där extra kalorierna som din middag innehåller än att missa viktiga näringsämnen - det kan bidra till viktminskning som är långvarig och optimal. Tidigare hade Nupo ett symbolsystem som tillät dig att äta en viss mängd mat varje dag vid sidan av Nupo Diet. Detta system slutade vi med för flera år sedan men på grund av en stor efterfrågan så kommer vi snart vara redo för att implementera ett alternativ till detta symbolsystem. Nupo’s Framgångsguide för permanent viktminskning kommer istället inkludera en poänglista som alltså kommer göra det enklare för dig att få en överblick på den mat som du ger extra uppmärksamhet när du har nått ditt viktminskningsmål och vill behålla din nya vikt.

Undvik kolhydrater när du kombinerar Nupo och middag

Om du väljer att äta Nupo och middag tillsammans så är huvudregeln att undvika kolhydrater. Att inta kolhydrater kommer resultera i att du inte kan komma in i ketos.

Läs även: Vad är Ketos?

Kolhydrater finns i alla spannmålsprodukter - såsom pasta och bröd - vilket annars kan vara utmärkta fiber- och mineralkällor men vid viktminskning kan bröd innehålla mer kolhydrater än vad du vill. Undvik baljväxter såsom ärtor, allt som innehåller socker och ugnsbakade rotfrukter - såsom potatis, persilja, palsternackor och morötter. Råa morötter kan ätas men ugnsbakade morötter har ett glykemiskt index och kommer störa ketos och ditt blodsocker.

Är ca. 800 kcal per dag tillräckligt?

Ja. Energin du behöver finns redan i dina fettreserver. Din kropp har sparat detta fett för en dag när du är i kaloriunderskott - och den dagen kan vara idag! Men det tar några dagar på en ren Nupo Diet innan du känner att din kropp börjar använda denna energi. När kroppen växlar från att använda kolhydrater som sin primära energiresurs till fett istället så kan du uppleva nedgång i din energinivå.

Läs även: Den första veckan av en Nupo Diet – vad du ska förvänta dig?

Jag har läst och hört att 800 kcal inte är sunt?

Om du äter normal mat så är det korrekt. Det skulle inte vara sunt att uppleva ett så drastiskt energiunderskott - du skulle inte ha den behövda mängden av näringsämnen när du äter normal mat under 1300 kcal. Men med Nupo så får du alla näringsämnen som du behöver från sex shakes varje dag och du har därför inget att oroa dig för!

Kan jag bara ta vitaminer istället?

Nej. Det är inte bara de viktiga vitaminerna och mineralerna som skapar optimala förhållanden för viktnedgång. Det är också de viktiga fettsyrorna, fibrerna och proteinerna som inte kommer täckas med vitamintabletter.

Kan jag ersätta 1-2 Diet Shakes med en One Meal Bar eller One Meal Ready-Made Drink?

Nej. Nupo Diet är en komplett måltidsersättning medan Nupo One Meal är bara en måltidsersättning. One Meal bars och ready-made drycker är avsedda till perioden efter Nupo Diet när du ska gå tillbaka till “normal mat” där många kan tycka att det är svårt att hålla koll på deras kaloriintag. One Meal can ersätta 1-2 av dina tre huvudmåltider och ser till att kroppen får allt som den behöver i en måltid med ca. 200 kcal. Sedan One Meal är avsedd till efter din viktminskning så innehåller de mer kolhydrater än Nupo Diet. Det är därför som du inte ska använda One Meal som ersättning för Diet - du kommer inte att komma in i ketos. Ketos är inte ett måste för viktminskning men det gör så att det sker fortare. Utöver detta så skapar ketos mättnadskänsla och hjälper dig att känna dig mätt oftare, vilket är till stor hjälp när man vill gå ner i vikt. En enda One Meal motsvarar två Diet Shakes när det kommer till kalorier och när det kommer till näringsämnesnivån så kan dessa två inte ersätta varandra.

3 tips om du kombinerar Nupo med middag

Försök att tillfredsställa din hunger innan middagen så att du inte överäter - du kan till exempel dricka en Diet Shake omkring 30 minuter innan middagen eller ta två Slim Boost - Fill My Tummy kapslar ca. 30 minuter innan din måltid, så är du inte lika hungrig.

  1. Undvik att äta kolhydrater.

  2. Drick massa vatten med dina måltider. Under en diet så kommer kroppen frigöra slagg och samlade toxiner. Detta behöver rensas ur kroppen vilket fixas med massa kalorifria vätskor.

Tillbaka till blogg