Verifierad av Marianne Poulsen

Certifierad Produktspecialist och kostrådgivare

gå ner i vikt
Viktminskning

Viktminskning – så lyckas du!

Har du också spenderat timme efter timme på ditt gym och kanske även provat på en hel drös bantningskurer och dieter? Vill du gå ner i vikt på ett hållbart och hälsosamt sätt och samtidigt få i dig alla viktiga vitaminer och kalorier? I så fall gör du rätt i att läsa vidare i det här blogginlägget.

Vi kommer nämligen att ta upp allt som är viktigt att veta för den som vill gå ner i vikt och inte minst kunna hålla vikten på en stabil nivå. Bland annat kommer vi att ta upp flera faktorer som kan vara avgörande för dig som vill se en viktminskning snabbt. Många människor är väldigt fokuserade på snabb och effektiv viktminskning – och med rätt metoder kan du dessutom uppnå en hållbar viktminskning, läs vidare här så får du reda på hur du kan gå till väga för att lyckas nå din drömvikt.

Sköt om din kropp för en hållbar vikt

I det stora hela handlar det om att göra en livsstilsförändring för att gå ner till en vikt, som också verkligen håller i långa loppet. Att kämpa med bantning och få bort alla extra kilon är knappast mödan värd om man sedan går upp alla kilon igen. Det handlar om att göra förändringar som håller på lång sikt.

Det kan vara lättare sagt än gjort och därför kan du behöva hjälp med viktnedgången för att på så sätt verkligen lyckas. Vi kommer strax till några olika verktyg som du kan ta hjälp av för att få den vikt som du önskar, men först ska vi titta närmare på vad som är viktigt att tänka på när man vill gå ner i vikt.

Snabb viktminskning – ett helhetsperspektiv

Om du vill gå ner i vikt på grund av hälsomässiga orsaker eller bara vill ha en smalare kropp är mindre viktigt. Det som är avgörande, är att du har alla bitar på plats för att gå ner i vikt – inte minst när det kommer till hur många kalorier du får i dig och gör av med om dagen.

Vad är hälsosamt och inte? I en djungel av bantningsmetoder och måltidsersättningar kan det vara svårt att navigera rätt när du vill gå ner i vikt snabbt. Det är individuellt vilket som är det bästa sättet att gå ner i vikt, så om du vill uppnå en stabil viktnedgång är det viktigt att du lyssnar på din kropp samt dina behov och önskemål.

Det är viktigt att tänka på att viktnedgången sker på ett hälsosamt sätt. Det är inte hälsosamt att sluta äta mat bara så där. Du behöver få i dig alla viktiga mineraler, vitaminer och salter som finns i just maten. Samtidigt får du energi av det dagliga intaget av mat, vilket är avgörande för att du ska orka med allt du vill göra.

Kickstarta din viktminskning snabbt och gå ner i vikt

Att gå ner i vikt är ett omdebatterat ämne och det finns många olika tips för viktminskning som man kan lära sig mer om just för att bli smalare och att banta. Först och främst är det viktigt att man bestämmer sig för vad man vill uppnå – exempelvis viktminskning snabbt eller en livsstilsändring som bidrar till en hållbar viktminskning i ett längre perspektiv. Det kan vara svårt att gå ner i vikt men det finns hjälp att få.

Du kan med fördel hämta inspiration från en färdig veckomeny för viktminskning. Det är ett bra hjälpmedel för dig som vill konsumera färre kalorier och inte har tid eller ork att sätta ihop en hälsosam kostplan själv.

Är du redo att börja din resa mot en lättare och hälsosammare du?
Klicka här för att lära dig mer om hur Nupo Diet kan hjälpa dig att uppnå dina viktmål!

Hälsosam och effektiv viktnedgång

Om du vill gå ner i vikt på ett så hälsosamt och bra sätt som möjligt finns det egentligen inget annat än den hårda vägen att gå. Och då pratar vi inte om många steg per dag för att uppnå lägre vikt. Genom att motionera och äta bra mat kan du få en sundare livsstil och därmed gå ner i vikt. Men i slutändan handlar mycket självklart om hur motiverad du är att gå ner i vikt.

Kaloriintaget är ett matematiskt räkneexempel, som kan beskrivas så här: Ekvationen går ut på att inte äta fler kalorier än du gör av med. Genom att motionera och röra på dig, gör du av med kalorier och när du äter mat får du i dig kalorier. Men det är inte all mat som har lika många kalorier i sig. Så vilket är bästa sättet att gå ner i vikt? Att äta mindre?

Du bör äta en varierad kost med olika livsmedel och hålla kaloriintaget på en lagom nivå i förhållande till hur mycket du rör på dig för att gå ner i vikt. Antalet kalorier som du får i dig är självfallet avgörande för hur snabbt du går ner i vikt. I en hektisk vardag kan det vara en fördel att använda måltidsersättning. Men man kan inte säga hur många kalorier man ska äta per dag för att bli smalare, eftersom det beror på hur mycket du rör på dig – motion och kaloriintag hänger helt enkelt ihop om du vill gå ner i vikt snabbt.

Att komma igång

När allt kommer omkring finns det i själva verket en helt annan avgörande faktor när det kommer till att gå ner i vikt. Det är givetvis motivationen vi pratar om. För utan motivation blir det ingen viktminskning. Motivationen är den som gör att du tar dig ut och rör på dig för att bränna kalorier. Motivationen är den som får dig att välja bra livsmedel så att du kan göra goda middagar som innehåller färre kalorier och samtidigt är hälsosam för dig och din kropp.

Hur hittar man motivation? Det är kanske inte helt enkelt att hitta motivation för att kunna gå ner i vikt. Själva bantningen i sig är heller ingenting som får motivationsfaktor på topp. Men det finns faktiskt några bra tips som du kan ta del av för att boosta din motivation.

Här kommer en kort lista som du kan ta en titt på om du vill hitta motivation för att få till den viktminskning som du önskar att uppnå. Det är självfallet en smaksak vilken som är den bästa dieten för att gå ner i vikt snabbt och med rätt motivation blir det utan tvekan lättare att lyckas.

  • Sätt upp realistiska delmål
  • Skriv ner din drömvikt
  • Förändra din vardag
  • Köp kläder som du kommer kunna passa när du har gått ner i vikt
  • Ge dig själv gåvor när du uppnår dina mål

Det finns många fördelar med att gå ner i vikt och dessa är bland annat minskad risk för proppar, mindre belastning på knän och rygg – för att inte tala om mindre värk i kropp och leder. Är du redo att ta första klivet på din resa mot en lägre vikt, hälsosammare livsstil och en smalare kropp?

Då finns det ingen tid att förlora. Sätt upp ett mål, ta eventuellt hjälp av en veckomeny eller måltidsersättning för att hålla kaloriintaget på lagom nivå och sedan är du på god väg. Lycka till med att gå ner i vikt!

Tillbaka till blogg