Varför rekommenderar vi 6 portioner per dag?

Varför rekommenderar vi 6 portioner per dag?

En utbredd rädsla för hunger leder till missuppfattningen att hunger är ett farligt tillstånd. Men hunger är en naturlig signal för kroppens behov av näring och kan vara en källa till njutning. Två till tre dagliga mellanmål fungerar som effektiva hungerdämpare och minskar risken för att överäta.

Enligt en FDB-analys känner sig 39 % övermätta efter middagen minst en gång i veckan, vilket tyder på utmaningar med överätning på kvällen. För att hantera dessa utmaningar är det viktigt att förstå kroppens hungersignaler och skilja dem från sug eller känslomässiga triggers. Överdriven konsumtion av söta snacks kan störa kroppens naturliga hunger- och mättnadssignaler, vilket leder till oregelbundna matvanor.

Dietist Massi Fazli rekommenderar Nupo Diet som ett effektivt verktyg för att bryta dåliga matvanor. Hon lyfter fram det som en strukturerad metod för diet och ett verktyg för att undvika onödigt ätande.

 

Nupo Diet, med sina sex portioner per dag, utgör en Total Diet Replacement

Rekommendationen att njuta av sex Diet-portioner per dag, som presenteras i Nupos Very Low Calorie Diet (VLCD), även känd som en Total Diet Replacement (TDR) eller en Soppa & Shake Diet, öppnar dörren till en värld av potentiella fördelar. Vi pratar om viktminskningskontroll genom att tygla begäret att överäta, stabilisera blodsockernivåerna, en konstant känsla av mättnad och en jämn fördelning av näringsämnen tillsammans med kompletta måltidstillskott.

Men låt oss dyka lite djupare: Med bara sex dagliga portioner kan effekten av en Nupo Diet variera för olika individer. Därför är det viktigt att förstå att kostvanor och näringsbehov varierar från person till person. Som klinisk dietist betonar jag alltid vikten av en personlig approach. Även om Nupo Diet rekommenderar sex portioner kan den fortfarande anpassas till en flexibel lösning för dig och din hälsa.

Vad får du av den effektiva Nupo Diet? För att uppnå dina önskade resultat med din diet är nyckeln att ersätta alla dina måltider med våra sex Diet-produkter. Detta skapar ett betydande kaloriunderskott anpassat till din kropp och ålder. Våra dietprodukter innehåller cirka 117-133 kalorier och 12-13 g protein per måltid, vilket kan vara svårt att uppnå med en vanlig kost samtidigt som den nödvändiga näringen säkerställs.

Nupo Diet begränsar ditt kolhydratintag till maximalt 50 gram per dag, vilket tvingar din kropp att söka alternativa energikällor. Genom att konsumera färre kalorier än din kropp bränner under dagen - cirka 800 kalorier på Nupo Diet - kommer din kropp att börja gå ner i vikt.

Normalt är kolhydrater kroppens främsta energikälla. Men med Nupo Diet, när kroppens kolhydratlager är uttömda efter de första dagarna, börjar kroppen bryta ner lagrat fett för att skapa energi. Detta resulterar i produktion av ketoner, som kroppen använder som bränsle. Detta sätter kroppen i ett tillstånd av ketos, där blodsockernivåerna är relativt låga men stabila, och fettförbränningen är hög.

Sammanfattningsvis tillåter Nupo Diet dig att uppnå dina viktminskningsmål genom att skapa ett kaloriunderskott och tvinga din kropp att använda lagrat fett som energikälla.

Smakprovspaket Diet

Upptäck din partner på resan mot en balanserad kost och viktnedgång med Diet Smakprovspaket.

Regular price 260 kr.
Regular price Sale price 260 kr.
Sale Sold out

Varför är Nupo Diet ett kraftfullt verktyg för viktminskning eller viktkontroll?

 1. Viktkontroll:

  För många människor kan det vara utmanande att kontrollera vikten eller uppnå viktminskning. Strategin med sex måltider per dag fokuserar på mindre portioner men oftare måltider. Detta hjälper till att reglera kaloriintaget genom att kontrollera hunger och förhindra överätning.

 2. Blodsockerreglering:

  Stabilitet i blodsockernivåerna är avgörande för energinivåer och allmän hälsa. Genom att sprida måltiderna över dagen kan sex små måltider hjälpa till att upprätthålla mer stabila blodsockernivåer. Detta är särskilt viktigt för dem som vill undvika energidippar och näringsbrister som kan uppstå med oregelbundna matvanor.

 3. Känsla av mättnad:

  En konstant känsla av mättnad är nyckeln till att undvika överätning och mellanmål mellan huvudmåltiderna. Sex mindre måltider per dag kan hjälpa till att uppnå denna mättnadskänsla och göra det enklare att kontrollera det totala kaloriintaget. Dessutom är måltiderna proteinrika, vilket hjälper till att upprätthålla ämnesomsättningen.

 4. Total måltidsersättning:

  Nupos produkter är noggrant formulerade för att säkerställa att de uppfyller kroppens näringsbehov. Diet Meal-måltiderna utgör en komplett måltidsersättning när man konsumerar sex måltider.

 5. Flexibilitet:

  Om sex måltider per dag inte passar din rutin finns det fortfarande flexibilitet. Du kan kombinera måltider till två, fyra eller fem måltider per dag, så länge du säkerställer att du konsumerar minst sex måltider för att uppnå nödvändig näring.


Du har också möjlighet att kombinera Nupo Diet-produkter enligt dina personliga preferenser, vilket gör att du kan anpassa din diet till dina behov och önskemål. Med Nupo talar resultaten för sig själva.

Nupo Diet, en VLCD/TDR, är en enkel måltidsplan utformad för att erbjuda en lätt, säker och effektiv dietupplevelse. Det är enkelt, med 18 smaker att välja mellan, och du behöver inte lägga tid, energi eller resurser på att handla, måltidsplanera, laga mat eller räkna kalorier.

Det är säkert, eftersom Nupo Diet bygger på bevis från över 35 kliniska studier, vilket säkerställer att din kropp får alla nödvändiga näringsämnen.

Det är effektivt, eftersom det minimerar matsvinn, och varje måltid är ekonomisk jämfört med en vanlig måltid, medan resultaten talar för sig själva.

Fördelen med det kompletta måltidsersättningsprogrammet är att du får sex måltider per dag, vilket säkerställer en jämn känsla av mättnad. Kom ihåg att dricka vatten regelbundet. Om du fortfarande känner dig hungrig erbjuder vi kosttillskott som både kan boosta dina framsteg och öka din mättnadskänsla.

Tillbaka till blogg