Verifierad av Marianne Poulsen

Certifierad Produktspecialist och kostrådgivare

Hur mycket kan jag gå ner i vikt med Nupo Diet?
Viktminskning

Hur mycket kan jag gå ner i vikt med Nupo Diet?

Hur mycket kan jag förvänta att går ner i vikt med Nupo? Det är såklart den stora frågan när man pratar om dieter. Men vi får tyvärr inte svara på det. Vi får inte enligt lag ange hastighet eller storlek på viktminskningen när vi är ett företag som använder oss av marknadsföring.

Det finns mer än 35 individuella kliniska studier som dokumenterar resultat från Nupo Diet. Vi får inte skriva om dessa resultat men vi vill göra dig uppmärksam om att de kliniska studierna finns tillgängliga för allmänheten. Det finns olika forum, supportgrupper på sociala medier samt profiler på Instagram som berättar historier och resultat uppnådda med Nupo. Vi får tyvärr inte länka till dessa heller. Det finns individuella artiklar som handlar användandet av Nupo och resultaten som det har givit. Även dessa får vi inte länka till. Varför får exempelvis en personlig tränare kommunicera och lova resultat utan klinisk dokumentation när Nupo inte får? En personlig tränare säljer inte mat utan en träningsplan och eventuellt en kostplan. Det är därför inga regler för vad en personlig tränare/personlig coach eller liknande, kan lova för resultat, oavsett om det finns dokumentationen på det eller inte. Det ligger mer än 35 individuella kliniska studier som dokumenterar resultat från Nupo Diet. Varför har mitt inlägg eller omdöme tagits bort? Det är vårt ansvar som företag att lagen följs via vår kommunikation. Om du har skrivit ett omdöme om exempelvis Nupo Diet som indikerar vad du har uppnått för resultat så ska vi ta bort omdömet - detta för att följa lagen.

Vad är en VLCD diet?

Nupo Diet är en VLCD som står för Very Low Calorie Diet. Det som karaktäriserar en VLCD-kur är mängden kalorier i den dagliga kosten, som ska ligga mellan 450-800 kcal per dag. Med Nupo Diet får du omkring 700 kcal om dagen. Utöver detta ska VLCD-produkter vara sammansatta så att de lämpar sig till en näringsrik behandling vid övervikt och fetma. Alltså; produkten ska försäkra att det är en näringsrik profil med en mängd av vitaminer, mineraler, viktiga fettsyror, proteiner och fibrer som säkrar ett sunt och försvarbart energiunderskott - och därmed viktminskning. Läs mer om: Nupo Diet.

Beräkna din viktminskning med Nupo

Det finns inte en beräkningsformel som helt exakt kan visa dig hur mycket du kan förvänta dig att gå ner i vikt med Nupo. Det beror på ålder, längd, startvikt, fysisk aktivitetsnivå och den mängd energi som du intar via kost och dryck under dagen. Det är alltså lika individuellt och olika som vi är människor. För att hålla din vikt så är det nödvändigt att vara i energibalans. Det betyder att du intar den mängd energi som din kropp också använder. När man går upp i vikt så är det för att man intar mer energi än man använder och när man går ner i vikt så intar man mindre energi än vad man använder. Hur mycket energi man behöver beror på den samlade ämnesomsättningen som består av:

1) Viloämnesomsättning

Den energi som din kropp ska använda för att hålla sig i liv när man vilar. Alltså energin som kroppen använder till att hjärtat ska slå och att man ska andas.

2) Energiomsättning

Den energi som din kropp använder för att omsätta den kost du intar. Några matvaror ska kroppen använda mer energi på att omsätta (exempelvis proteiner) och andra använder den nästan ingen energi på att omsätta (exempelvis enkla kolhydrater som vitt bröd och potatis).

3) Fysisk aktivitetsnivå

Viloämnesomsättningen utgör ca. 50-70% av kroppens totala förbränning medan fysisk aktivitet normalt utgör omkring 20-40% av kroppens totala förbränning.

Viktminskning med normal kost

I genomsnitt så har en kvinna behov för ca. 2000 kalorier dagligen för att vara i energibalans medan män behöver ca. 2500 kalorier - men det kan avvika beroende på ålder, kroppsbyggnad och aktivitetsnivå. Kroppen fungerar olika och reagerar olika på ändringar. En Nupo kur ger ett totalt dagligt energiintag på ca. 700 kcal. Det är ett avsevärt energiunderskott som endast är sunt försvarbart på grund av den kompletta profil med näringsämnen, som är ett krav enligt lagen för VLCD produkter. Med vanlig mat så är det som minimum nödvändigt för en genomsnittlig kvinna att inta ca. 1200 kcal om dagen om kroppen ska få det den har behov för. Det rekommenderas därför inte att vara i kaloriunderskott motsvarande det man är med Nupo Diet, om man önskar att uppnå sin viktminskning med normal, sund och varierad kost. Ett estimat på uträkning av viktminskning med normal lågenergi-kost, för en genomsnittlig kvinna med en energibalans på 2000 kcal, kommer någorlunda se ut som talen nedanför - men var uppmärksam på att detta är endast ett estimat. Det påverkas fortfarande av många individuella faktorer. Intag: ca. 1200 kcal dagligen Kaloriunderskott per dag: 800 kcal Kaloriunderskott per vecka: 5600 kcal (800 x 7 dagar = 5600) 1 kg fettvävnad är 7000 kcal (5600 dividerat med 7000) Förväntad viktminskning per vecka: 0,8 kg.

Förväntningar och resultat med Nupo Diet

Som vi inledningsvis nämnde så får vi inte kommunicera någon förväntad viktminskning med Nupo Diet. Vi hänvisar till den kliniska dokumentation som dokumenterar upplevelserna i samband vid användning av Nupo Diet i individuella kliniska viktminskningsförsök.
Tillbaka till blogg