Verifierad av Marianne Poulsen

Certifierad Produktspecialist och kostrådgivare

2:5 Metoden
Viktminskning

2:5 Metoden

De flesta har hört talas om 5:2-metoden, där du äter som vanligt fem av sju dagar under veckan och håller kaloriintaget minst två dagar (500 kalorier för kvinnor och 600 kalorier för män). På Nupo föreslår vi 2:5-metoden – som namnet säger – en omvänd 5:2-metod, eftersom du fortsätter att följa Nupo-dieten på fem av sju dagar (cirka 700 kalorier per dag) och äter normalt de två återstående dagarna.

Varför ska jag välja 2:5-metoden?

2:5-dieten har potential att bli en effektivare diet, eftersom du – som nämnts – håller ett lågt kaloriintag på fem av veckans av sju dagar. Denna diet är för dig som vill uppleva en effektiv viktminskning, men ändå vill äta normalt och njuta av dina måltider med familj och vänner, två gånger i veckan.

Hur fungerar 2:5-metoden?

På de två vanliga dagarna ska du äta “vanligt”. Det är naturligtvis väldigt individuellt vad “normalt” innebär, men vi rekommenderar en hälsosam och varierad kost som består av många grönsaker och frukter samt en god proteinkälla för varje måltid. Välj gärna de grova kolhydraterna (till exempel brunt ris istället för vitt ris) med en hög mängd fiber och begränsa intaget av socker, godis och andra sötsaker till ett minimum. Håll ditt kaloriintag på cirka 2000 kalorier per dag om du är kvinna och cirka 2500 kalorier om du är man. Om du äter hälsosamt och varierat under dina ”normala” dagar blir det lättare för dig att behålla dessa sunda kostvanor när du är klar med 2:5-metoden och fortsätter att äta vanligt alla veckans sju dagar. På de fem dagarna där du håller ditt kaloriintag på ett minimum, bör du följa Nupos VLCD-diet (Very Low Calorie Diet), där du dricker sex Nupo Diet-produkter om dagen. De ger dig alla nödvändiga vitaminer, mineraler, fibrer, proteiner etc. – och begränsar ditt kaloriintag till cirka 700 kalorier per dag.

2:5-metoden med Nupo

Våra produkter från Nupo Diet är perfekta för de dagar där du vill hålla nere ditt kaloriintag, eftersom dessa produkter hjälper dig att kontrollera mängden kalorier du konsumerar samtidigt som du slipper bekymra sig om att handla eller laga mat. Det enda du ska förhålla dig till är vilken smak du ska dricka vid nästa måltid. Nupo Diet ger dig en komplett diet som garanterar att du får alla nödvändiga näringsämnen som din kropp behöver samtidigt som du håller ditt kaloriintag till ett minimum. En enkel lösning som med sex måltider per dag ersätter din dagliga kost. Nupo Diet innehåller alla nödvändiga vitaminer och mineraler som du behöver i din kost. Det är dock viktigt att du tänker på att dricka minst 2-3 liter vatten om dagen under de dagar du följer Nupo-dieten. Om du vill läsa mer om vår Nupo-diet, klicka här.

Tillbaka till blogg