Verifierad av Marianne Poulsen

Certifierad Produktspecialist och kostrådgivare

Tips för dig som vill behålla vikten under sommaren
Sociala aktiviteter

Tips för dig som vill behålla vikten under sommaren

När det börjar närma sig sommar innebär det också fler tillfällen för sociala arrangemang och aktiviteter. Förutom midsommarfesten finns det många andra tillfällen att fira. Eleverna hoppar ut liksom bröllop och runda födelsedagar i massor.

Även om du håller på att lägga om din kost eller är på en diet ska inte hindra dig från att ha trevligt och gå på fest som du blir bjuden till. Du kan självklart gå på fest och samtidigt behålla din hälsosamma livsstil. När du ändrar din kost är det inte en kortsiktig plan, utan en långsiktig plan. När du går på diet och ändrar dina matvanor ska du givetvis inte falla tillbaka till att äta som du gjorde innan du började dieten. Då går det snabbt innan du är tillbaka där du startade. För de allra flesta människor är det lätt att gå ner i vikt med rätt verktyg. Det som är svårt är att hålla vikten. När du har lyckats hålla vikten i mer än ett år är det också troligt att du kommer att kunna hålla den i framtiden.

Läs också: 5:2-kuren med Nupo Diet

När du är på fest är det viktigt att du njuter av att äta maten som serveras och att du njuter av dryckerna som bjuds. När du äter och dricker en enda dag betyder det ingenting i längden för din vikt eller en hälsosam livsstil. Dagen efter festen måste du självklart hitta tillbaka till dina hälsosamma vanor. Det är vanligt att tänka att en fest där du måste äta eller dricka annorlunda än vad du brukar, innebär en form av nederlag. Du blir rädd att du inte kan komma tillbaka till dina hälsosamma vanorna igen. Jag får ofta höra och läsa att man är beroende av socker eller sötsaker som kakor eller godis och därför ska de nu in i ett "rehab" från sitt sockersug. Därför rekommenderar jag att du inte utesluter vissa livsmedel från din kost om du vill gå ner i vikt eller leva hälsosammare. Det kan vara avgörande för att nå framgång med en hälsosam livsstil att man kan leva ett vanligt liv där man äter tillsammans med andra människor i ett socialt sammanhang. Om du kan inkludera även de goda sakerna är det också lättare att avstå från dem, för det vill helt säkert komma ett annat tillfälle där du återigen kan njuta av en härlig tillställning med mat och dryck. Det gäller bara att ha rätt relation och inställning till det.

Jag tycker att de som lyckas gå ner i vikt och hålla den nere är de som äter vad de tycker om, men i mindre mängder än vanligt. De håller igen på kalorierna och skär ner sina portionsstorlekar. Och inte minst ökar de fysisk aktivitet. När de har varit på en fest där de ätit och druckit mer än vanligt kan en dag eller två med fokus på portionsstorlekar och kaloriintag hjälpa dem att komma tillbaka på rätt spår och hålla vikten.

Nupos måltidsersättningar är verkligen användbart om du vill ha koll på ditt kaloriintag. Du får cirka 200 kalorier i en shake eller i en bar, och det finns många olika varianter, så det finns en för varje smak. Du kan ersätta en till två måltider om dagen med en One Meal shake eller bar. Det är en enkel lösning om du vill leva ett liv där du är med andra människor på sociala tillställningar. One Meal kan hjälpa dig att begränsa ditt kaloriintag, vilket ger dig mer frihet att ha kul.

Tillbaka till blogg