Verifierad av Marianne Poulsen

Certifierad Produktspecialist och kostrådgivare

Bibehåll muskelmassa
Motion & näring

Bibehåll muskelmassa

När du går ner i vikt är det nästan omöjligt att inte förlora en del av din muskelmassa samtidigt. Det betyder att om du äter en kalorireducerad diet eller följer en av de många mattrenderna, vilket gör att du kan ha ett kaloriunderskott; du kommer att förlora både muskelmassa och fettvävnad.

Naturligtvis finns det sätt som du kan minimera förlusten av muskelmassa. Genom att kombinera rätt diet med en hälsosam mängd styrketräning kan det leda till ökad muskelmassa istället för minskad. Du måste dock kontinuerligt anstränga dig för att upprätthålla den muskelmassan – framförallt när du blir äldre, eftersom din muskelmassa minskar naturligt med åldern. Proteiner är byggstenarna i din kropp och du får protein från kött, linser, bönor, sojaprodukter och mjölkprodukter. Proteiner är redan en del av din kost, men om du vill bygga muskelmassa kan det vara nödvändigt att öka mängden protein i din kost. Nupo erbjuder två olika Protein Bites, som är lätta att ta med när du är på farten eller som ett litet snack efter ett framgångsrikt träningspass.

Styrketräning är ett brett begrepp och täcker en mängd olika träningsalternativ – men det är viktigt att du pressar dig själv. Det kan vara bra att hitta olika övningar eller program online för att komma igång direkt. Du behöver inte nödvändigtvis ett gym för att göra styrketräning; du kan enkelt träna hemma utan massor av utrustning, eftersom det finns gott om kroppsviktsövningar. Om du har svårt att komma igång kan jag rekommendera att du använder en “träningsdagbok” för att hålla reda på dina övningar – vilken träning behöver du göra och hur många repetitioner ska du göra. Dessutom är det ett utmärkt sätt att planera dina träningspass – planera gärna en vecka framåt, så du kan se att du har tid till alla dina pass.

Tillbaka till blogg