Verifierad av Marianne Poulsen

Certifierad Produktspecialist och kostrådgivare

chocolate_diet
Motion & näring

Är choklad nyttigt?


Choklad har något speciellt som andra livsmedel helt enkelt inte har. Choklad kommer i alla möjliga underbara smakvarianter och har många olika konsistenser. Mörk choklad innehåller en rad ämnen, flavonoider, som har en positiv effekt på vår hälsa. Flavonoider motverkar inflammation och kalkavlagringar i blodkärlen, och de sänker även blodtrycket. När jag skapar kostplaner för mina klienter, exempelvis för viktminskning, frågar jag alltid om det finns något de INTE vill undvara i sin diet. Lyckligtvis är de flesta ärliga och säger om de har något specifikt de verkligen vill behålla i sin kostplan. Många säger att de inte vill undvara ett glas rött vin eller en öl ett par kvällar i veckan. Andra har svårt att avstå från frukostbrödet på helgmorgonen, med smör och ost. Andra behöver något sött eller ett bit choklad till kvällskaffet.

Hur nyttigt är choklad?

Till de flestas förvåning, kan alla de livsmedel jag just nämnde (och alla andra livsmedel för den delen), passa fint i en kalorireducerad kostplan. Självklart kan du inte äta obegränsade mängder av till exempel choklad, om du vill gå ner i vikt, men choklad kan passa fint i en hälsosam och varierad diet, och även i en kalorireducerad kostplan. För att uppnå framgång med att nå din drömvikt är det för många ofta en förutsättning att den diet de ska följa liknar den diet de normalt äter. För många människor kan det vara det lilla stycket choklad de behöver till kvällskaffet, vilket gör att de kan säga nej tack de 117 andra gånger om dagen, när de blir frestade eller erbjudna något sött.

När du vill leva hälsosamt eller vill gå ner i vikt, finns det lyckligtvis många produkter som kan hjälpa dig på vägen. Om du gillar smaken av choklad, har Nupo flera produkter som har kakao- eller chokladsmak. När du till exempel vill gå ner i vikt, är en av smakvarianterna i Nupo's VLCD-pulver Chocolate Flavour. Smaken är god och blir ännu bättre om du blandar den med isbitar. Det är naturligtvis en smaksak vad du föredrar. Nupo's VLCD-pulver är en fullständig kostersättning och ersätter alltså all din kost. Det enda du behöver göra är att skaka sex shakes och dricka dem. När du dricker sex shakes av Nupo's VLCD-pulver om dagen, kommer du att hamna i ett kaloriunderskott och därför kommer du att gå ner i vikt. Utöver de sex shakesen ska du också dricka rikligt med vatten, minst två liter.

Nupo tillverkar också en serie produkter som heter Nupo One Meal. Dessa produkter är måltidsersättningar och kan alltså ersätta upp till två måltider om dagen. I serien finns färdiga shakes, pannkakor och bars. En av de fyra shakesen har Chocolate Flavour och är ett enkelt måltid att ha med sig på språng i en hektisk vardag. Flera av barsen är chokladöverdragna, som till exempel "Chocolate"-baren, som är mycket fyllig och har en rik smak av choklad. En annan av barsen heter Brownie Crunch, och har smak av chokladbrownie.

Vad är Nupo One Meal?

One Meal-produkterna innehåller alla runt 200 kcal och ska alltså användas för att ersätta en huvudmåltid med. Det jag ofta hör från våra kunder är att barsen gör det mycket mer uthärdligt att gå ner i vikt. Många använder barsen som en snack när kollegorna äter kaka på jobbet. Om du äter en halv bar som ett snack eller mellanmål, har du bara intagit 100 kcal.

Tillbaka till blogg