Verifierad av Marianne Poulsen

Certifierad Produktspecialist och kostrådgivare

Guide: Vad är måltidsersättning som shake?
Viktkontroll

Guide: Vad är måltidsersättning som shake?

Måltidsersättning har blivit alltmer populärt bland människor som vill gå ner i vikt och banta. Det är ett bekvämt alternativ för den som inte har tid eller intresse av att laga mat eller planera måltider, och det kan också vara effektivt för den som vill minska intaget av kalorier på grund av sport eller för att nå en hälsosam vikt.

Det finns en uppsjö av olika måltidsersättningar och här ska vi titta närmare på en av dessa, nämligen måltidsersättning som shake. Om du letar efter en måltidsersättning för viktminskning kan detta vara helt rätt produkt för dig. Häng med här så får du en genomgående guide och massa information om just måltidsersättning som shake.

Att gå ner i vikt

Vet du vad måltidsersättning är för något? Grundläggande kan man säga att måltidsersättning som shake för viktminskning är ett effektivt sätt att gå ner i vikt eftersom du genom din kost kan minska antalet kalorier du får i dig. Det har stor betydelse för att lyckas med din viktnedgång. Med färre kalorier i kroppen minskas behovet av fysisk aktivitet för att du inte ska gå upp i vikt.

I en allt mer stressad vardag kan det vara svårt att få tid att träna så pass mycket att du bränner alla de kalorier du behöver för att kunna nå din drömvikt. Om du istället minskar intaget av kalorier kan du lägga mindre tid på träningen och ändå lyckas med att nå den vikt som du har som mål.

Det finns många orsaker till att man vill gå ner i vikt. Det kan handla om att man inte är nöjd med hur kroppen ser ut. Kanske vill du få bort några extra kilon för att trimma kroppen lite extra inför badsäsongen? Måltidsersättning som dryck är ett bra alternativ om du vill ha en smidig måltidsersättning för viktnedgång som är enkel att ta med dig när du är på resande fot och som inte minst smakar gott.

Vad är en shake?

En shake är en flytande dryck som dricks som en måltidsersättning för 1-2 måltider per dag. Man kan alltså ersätta frukosten, lunchen eller middagen med en måltidsersättning som shake. Givetvis kan du även ersätta mellanmålen med en shake.

Vi ska nu titta närmare på måltidsersättning som shake och vilka olika typer som finns och inte minst vad dessa kan göra för dig som vill gå ner i vikt.

Måltidsersättning som shake

Det finns flera typer av shakes. En av de vanligaste är en färdigblandad shake som måltidsersättning. Men det finns också de som du blandar själv. Du kan alltså välja mellan två olika shakes:

  • Färdigblandade shakes
  • Shakes som du själv blandar

Vi ska strax titta mer på olika shakes och fördelarna med dessa men först lite om vilken måltidsersättning som passar just dig bäst.

Vilken måltidsersättning som är bäst, är svårt att säga eftersom det beror på smak och tycke. Här får man prova sig fram för att se vilken typ av måltidsersättning för att gå ner i vikt, som passar en själv bäst. Om du har ett pressat schema kan en färdig produkt givetvis vara en fördel. Å andra sidan kan en shake, som du blandar själv, ge dig större valmöjligheter exempelvis i förhållande till konsistens.

Fördelar med måltidsersättning som shake:

Om du letar efter en måltidsersättning som shake behöver du bestämma dig för vilken typ du vill ha. Kanske har du även sneglat på andra ersättningsprodukter? Det finns många att välja mellan och därför är det en bra idé att läsa på lite innan man slår till. Nu ska vi titta närmare på vilka fördelar det finns med måltidsersättning som shake.

  • Enkel att ta med
  • Både mat och dryck
  • Sockerfri
  • Innehåller alla viktiga vitaminer och mineraler
  • Laktosfri

Man kan säga att samma fördelar gäller oavsett om du väljer att själv blanda din måltidsersättning som shake eller tar en färdigblandad. Skillnaden kan vara, som tidigare nämnt, att du själv får större möjlighet att styra konsistensen när du själv blandar din måltidsersättning som shake.

Så fungerar det

Om du helst vill blanda din måltidsersättning som shake på egen hand, är det vanligast att du får ersättningsprodukten som ett pulver. Pulvret blandar du sedan med vatten för att göra din shake redo att dricka. Det är en snabb och lätt process. Du häller helt enkelt rätt mängd pulver ner i en flaska och häller sedan på önskad mängd vatten när du vill ta din måltidsersättning.

Du kan med fördel välja en flaska med kork eller lock. På det viset kan du skaka blandningen och då blandas pulvret och vattnet ordentligt. Du får då en shake som är krämig och läcker att dricka – och med andra ord en måltidsersättning för viktnedgång som både är enkel och snabb att få i dig.

Måltidsersättning som shake vänder sig till olika typer av människor. En del väljer måltidsersättning för att gå ner i vikt, men shakes passar lika bra till dig som tränar mycket och vill få mer energi eller protein. Du kan testa olika shakes för att se vilken smak och typ som passar dig bäst.

Allergier och måltidsersättning?

Allergier blir allt vanligare, inte bara i Sverige utan i hela världen. Nupo har utvecklat måltidsersättning som shake som även passar dig som inte tål eller vill ha produkter med laktos. Alla Nupos måltidsersättningar som shake är laktosfria. Det gör att du som laktosintolerant också kan välja måltidsersättning som shake.

Kanske har du inte allergi men vill undvika exempelvis socker? Det kan finnas många anledningar till att man väljer bort socker i maten och det kan ha sina fördelar. Vill du ha en måltidsersättning utan socker? I så fall kan du välja Nupos shakes – alla måltidsersättningar som shakes är nämligen sockerfria.

Olika typer av måltidsersättningar

Det finns givetvis många andra typer av måltidsersättningar. Bland annat risotto, chili sin carne, pannkakor och många fler. Det finns inget enkelt svar på vilken typ av måltidsersättning som passar just dig bäst, som tidigare nämnt behöver du helt enkelt prova dig fram.

Om du inte är sugen på en måltidsersättning som shake kan du prova på måltidsersättning som bar, vilket också är ett bra alternativ. Det finns många olika typer av bars med olika konsistens och smak från Nupo.

 

Tillbaka till blogg