Verifierad av Marianne Poulsen

Certifierad Produktspecialist och kostrådgivare

Alla hjärtans dag!
Sociala aktiviteter

Alla hjärtans dag!

Alla hjärtans dag är en amerikansk tradition där man vanligtvis köper choklad eller blommor till den man älskar – traditionen infaller alltid den 14 februari. Jag gillar tanken på att vi gör lite extra för den eller de vi bryr oss om den här dagen, men det hindrar förstås inte att vi gör det alla andra dagar också.

Men Alla hjärtans dag handlar inte bara om blommor och choklad – att göra något bra för varandra kan också innebära att vi hjälper varandra att nå våra mål. Det kan till exempel vara att komma tillbaka i form om du inte har prioriterat dig själv. Det kan vara trevligt att göra aktiviteter med dem man bryr sig om. Med anledning av alla hjärtans dag kunde du – tillsammans med din partner eller bästa vän – sätta upp några mål för att göra några nya roliga aktiviteter tillsammans som får dig att svettas. Ni kan utmana varandra att hitta på roliga aktiviteter ni kan göra tillsammans. Om du hellre är ute efter något lugnare , som inte kräver ombyte av kläder, kan en tur till bowlinghallen också ge dig lite svett i pannan, samt ömma rump- och lårmuskler. Det går alltid ett par år mellan de gånger jag bowlar själv, och jag blir alltid förvånad över hur mycket träningsverk det ger dagen efter.

Hur kommer du att fira alla hjärtans dag i år? Jag börjar dagen med en rask löprunda på 5 km, sedan förmodligen en stund på gymmet. Jag har min vanliga träningskompis - som jag tränar 3-4 gånger i veckan med - så självklart ska vi träna tillsammans även denna dag. Alla hjärtans dag är mitt under mina pojkars vinterlov, så jag kommer prioritera att göra något roligt och aktivt med mina små banditer. Jag tror att vädret får bestämma om vi ska vara ute eller inne. Vad du än gör för alla hjärtans dag hoppas jag att du spenderar den med en eller flera personer du bryr dig om och att du får en härlig dag - kanske med svett i pannan.

Tillbaka till blogg